Patys skaniausi, lengviausi ir greičiausiai gaminami sviestiniai sausainiai su džemu

Sveiki visi,

Šiandien norime pasidalinti su Jumis labai skanių ir lengvai pagaminamų sausainių receptu. Jums tereikės 5 ingredientų, kuriuos tikrai rasite savo namuose. Šie sausainiai tiesiog tirpsta burnoje… o taip pat pas mus greit ištirpo ir nuo stalo. Jiems gaminti naudojome savo aukčiausios rūšies aviečių džemą, bet taip pat tinka ir mūsų vyšnių džemas. Svarbu jog džemas būtų labai geros kokybės tam, kad sausainiai išliktų trapūs. Tikimės, jog Jums patiks mūsų receptas taip kaip ir mums. Lauksime Jūsų įvertinimų.

Sviestiniai sausainiai su džemu
Paruošimo laikas
10 mins
Gaminimo laikas
10 mins
Iš viso laiko
20 mins
 
Course: Breakfast, Dessert
Porcijos: 15 sausainių
Sudėtis:
  • 1 stiklinė sviesto (kambario temperatūros, šiek tiek ištirpusio)
  • 1/2 stiklinės cukraus pudros
  • 2 stiklins miltų
  • 1 žiupsnelis vanilės (vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto)
  • Aukščiausios rūšies aviečių džemo (bet tinka ir kito skonio džemas)
Kaip gaminti:
  1. Sumaišome sviestą su cukraus pudra iki purumo. Galime pasitelkti mikserį į pagalbą.

  2. Tada dedame žiupsnelį vanilės ir išmaišome.

  3. Dedame miltus ir minkome tešlą. Jeigu tešla gaunasi labai skysta, dedame į šaldytuvą kol šiek tiek sukietės.

  4. Kočiojame tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki norimo plonumo. Kuo ploniau - tuo skanesni bus sausaniai, tik turėkite omenyje, jog tešla yra labai trapi.

  5. Pjauname sausainių formeles. Pusė turimų sausainių viduryje pjauname mažesnę formelę ir išimame. Tešlos likučius neišmeskite ir formuokite kitus sausainius.

  6. Kepame įkaitintoje 180C laipsnių orkaitėje kol apskrus (apie 5 minutes). 

  7. Kai iškeps sausainiai, palaukiame šiek tiek kol jie atvės. Po to ant pilnavidurių sausanių tepame aviečių džemą ir uždengiame tuščiaviduriu sausainiu.

Skanaujame!

Su meile,

Sodo Turtai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas