Pačios skaniausios avietinės bandelės pavasariui prisišaukti!

Atrodo, jog pavasaris išlipo ne ta koja iš lovos, kadangi žiema vis dar siaučia už lango. Tačiau mes turime būdą kaip susikurti pavasarį ant Jūsų stalo. Šios nuostabaus skonio avietinės bandelės pražydės Jūsų namuose gražiausiomis pavasario spalvomis. Garantuojame, jos ne tik tirpsta burnoje, bet ir greit tirpsta nuo stalo!

Avietinės bandelės "Ritinėliai"
Paruošimo laikas
1 hr
Gaminimo laikas
20 mins
Iš viso laiko
1 hr 20 mins
 


Porcijos: 15 bandelių
Sudėtis:
Tešlai reikės:
  • 1 puodelio pieno šilto
  • 1/4 puodelio sviesto supjaustyto kubeliais, kambario temperatūros
  • 2 1/2 arbatinių šaukštelių sausų mielių
  • 2 vnt kiaušinių
  • 1/4 puodelio baltojo cukraus
  • 1/2 arbatinio šaulštelio druskos
  • 4 puodelių miltų
Įdarui reikės:
  • apie 500 g šaldytų aviečių (arba šviežių) (kiekis iš akies)
  • 1 arbatinį šaukštelį kukurūzų krakmolo
  • 1 arbatinį šaukštelį citrinos žievelės
  • 3/4 puodelio rudojo cukraus
  • 1/2 puodelio sviesto ištirpdyto
Glaistui reikės:
  • 1/4 puodelio sviesto ištirpdyto
  • 3/4 puodelio kreminio sūrio
  • 1 puodelį cukraus pudros
  • 1 arbatinį šaukštelį citrinos žievelės
  • 2-3 valgomieji šaukštai "Sodo Turtai" aviečių tyrės atšildytos
  • šlakelis pieno (nebūtina)
Kaip gaminti:
Pirmiausia gaminame tešlą:
  1. Pilame šiltą pieną į dubenį, beriame sausas mieles ir išmaišome. Palaukiame apie 10 min, kol mielės išbrinks. 

  2. Tada dedame kiaušinius, sviestą, žiupsnelį druskos, cukrų ir viską išmaišome.

  3. Dedame persijotus miltus ir viską gerai išmaišome iki kol tešlą bus lengvai kočiojama.

  4. Uždengiame tešlą dubenyje ir palaikome šiltoje vietoje, kol pakils (apie 1 valandą).

Kol tešla kylą, galime pasiruošti įdarą:
  1. Į šaldytas avietes dedame krakmolą bei citrinos žievelę ir atsargiai išmaišome.

Formuojame bandeles:
  1. Kai tešla pakils, kočiojame ją stačiakampio formos, apie 1 cm storio.

  2. Tada ištepame tešlos paviršių ištirpdytu sviestu.

  3. Apibarstome ruduoju cukrumi.

  4. Dedame pasiruoštą aviečių įdarą.

  5. Tada viską vyniojame į ritinį ir jį supjaustome į griežinėlius (apie 2 cm storio).

  6. Bandeles dedame į skardą ir uždengiame plėvele. Palaikome apie 10 min šiltoje vietoje, kol šiek tiek pakils. 

  7. Kepame bandeles įkaitintoje orkaitėje (190 laipsnių) apie 20 min arba kol apskrus. 

Kol bandelės kepa, galime pasiruošti glaistą:
  1. Į dubenį dedame ištirpdytą sviestą, kreminį sūrį, cukraus pudrą, citrinos žievelę ir gerai išmaišome.

  2. Tada dedame atšildytą aviečių tyrę ir gerai išplakame mikseriu.

  3. Jeigu glaistas gaunasi labai tirštas, galite įpilti šlakelį pieno iki norimo rezultato.

Kai bandelės iškeps, palaukiame kelias minutes, kol šiek tiek atvės, ir tepame pasiruoštą glaistą.
Skaunaujame ir laižomės pirštus.

 

Skanaus!

Sodo Turtai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas