Šiandien norime su jumis pasidalinti vienu iš mūsų mėgstamiausių blynų receptu, kuriuo galėsite nustebinti savo šeimą ir draugus. Vadiname juos prabangiais blynais… paragavę jų, suprasite kodėl!
Patys pačiausi blynai: storiausi, minkščiausi, skaniausi...
- 3 vnt Kiaušiniai
- 3-4 šaukštai Cukrus
- 1 šaukštelis Vanilė
- 1 žiupsnelis Druska
- 2 šaukštai Aliejus
- 2-4 šaukštai Pienas
- 3 šaukštai Kepinių miltai Tai yra mišinys: 1 stiklinė miltų ir 1 didelis šauktas kukuruzų krakmolo
- 1 šlakelis Aliejus kepimui
- 1 Kepimo popierius
-
Pirmiausia reikia paruošti formas kepimui: atkirpti kepimo popieriaus ir du kartus sulenkti, jog gautūme maždaug 2 cm juostelę. Vieną galą įkišame į kitą ir gausime žiedus. Jums reikės pasiruošti apie 9 tokius žiedus.
-
Atskirti baltymus nuo trynių.
-
Trynius išplakti su puse turimo cukraus ir visa vanile iki purumo ir šviesios spalvos.
-
Persijoti miltų mišini į išplaktus trynius ir sumaišyti. Turetu gautis labai tiršta masė.
-
Supilti aliejų ir išmaišyti.
-
Tada pilti ir maišyti pieną po truputį, kol gausis vis dar tampri, bet jau truputi tekanti masė nuo plakimo šluotelės.
-
Atskirame inde išplakti baltymus po truputi beriant likusį cukrų iki tol, kol pradės formuotis morenginiai rageliai.
-
Pusę baltymų masės įdėti į mišinį su miltais. Atsargiai išmaisyti. Gautą masę sumaišyti su likusia baltymų mase.
-
Patepti aliejumi keptuvę, uždengti dangčiu ir įkaitinti ant silniausios ugnies. Kepti reikia su dangčiu. Pirmą blyną rekomenduojama kepti be formos, kad pajusti kaip kepasi ir kiek reikia laiko.
-
Dėti formas į keptuvę ir jas pripildyti maždaug iki 75% (kadangi masė pakils iki viršaus). Kepti maždaug 2-4 minutes kiekvieną pusę ant silpnos ugnies ir uždengti dangčiu. Prieš verčiant blyną, uždėti truputi masės,kad būtų dar storesnis. Iškepus, atsargiai nuimti kepimo formą.
-
Patariame gardinti pačia skaniausia aviečių uogiene su aviečių arba šermukšnių sirupu. Taip pat labai tinka aviečių džemas.
Skanaus!
Su meile,
Sodo Turtai