Mieliniai blynai mums visuomet sukelia nostalgiškus jausmus. Jie mums kvepia vaikyste, išdaigomis ir nerūpestingumu. Artėjant užgavėnėms norime pasidalinti su jumis pačiu pačiausiu mielinių blynų receptu.
- 8-9 g sausų mielių
- 3 šaukštai cukraus
- 500 ml pieno šilto
- 2 vnt Kiaušinių
- 1 žiupsnelis druskos
- Miltų kad tešla būtų grietinės tirštumo
-
Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi
-
Įberti sausas mieles ir palaikyti šiltoje vietoje apie 10 min
-
Atskirame inde išplakti kiaušinius ir supilti į masę
-
Įberti žiupsnelį druskos
-
Berti miltus iki tol, kol masė taps grietinės tirštumo.
-
Uždengti dubenį su rankšluoščiu ar plėvele ir palaikyti tešlą, kol ji pakils, padvigubės.
-
Kepti ant įkaitinto aliejaus dedant po šaukštą paruoštos tešlos (prieš kepant nepermaišykite tešlos).
-
Iškepusius blynus dėti ant virtuvinio popieriaus, kad sugertų aliejaus perteklių.
-
Skaniausia valgyti gardinant obuolienė su šilauogėmis arba aviečių uogiene.
Skanaus!
Su meile,
Sodo Turtai