Lietiniai blynai

Šeštadienis pas mus yra blynų diena, tad stengiamės išmėginti vis naujus blynų receptus. Bėgant metams ištobulinome lietinių blynų receptą. Jie gaunasi labai ploni, lengvi ir gaivūs. Dalinamės su jumis receptu ir tikimės, jog jis jums patiks taip kaip ir mums!

Lietiniai blynai
Paruošimo laikas
10 mins
Gaminimo laikas
10 mins
Iš viso laiko
20 mins
 
Porcijos: 2 žmonėm
Sudėtis:
Tešla:
  • 2 vnt kiaušiniai
  • 250 ml pieno
  • 250 ml vandens
  • 7 šaukštai miltai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Citrinos žievelė
  • Aliejus kepimui
Pagardinimui
  • Braškių tyrė , prieš patiekiant atšildyti
  • Šilauogės ar kitos uogos , gali būti šaldytos
Kaip gaminti:
  1. Išplakti kiaušinius ir įdėti druską

  2. Įpilti pieną bei vandenį ir išplakti. 

  3. Įdėti persijotus miltus ir išplakti. Tešla turi gautis pakankamai skysta

  4. Įtarkuoti citrinos žievelę

  5. Įkaitinti keptuvę ir patepti lašinuku

  6. Pilti samtelį tešlos ir kepti ant lėtos ugnies vieną pusę kol pradeda atkipti blyno kraštai. Apversti blyną

  7. Dėti į lėkštę ir apipilti braškių tyre su šilauogėmis. 

Skanaus!

Su meile,

Sodo Turtai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas