Go Back
Sviestiniai sausainiai su džemu
Paruošimo laikas
10 mins
Gaminimo laikas
10 mins
Iš viso laiko
20 mins
 
Course: Breakfast, Dessert
Porcijos: 15 sausainių
Sudėtis:
  • 1 stiklinė sviesto (kambario temperatūros, šiek tiek ištirpusio)
  • 1/2 stiklinės cukraus pudros
  • 2 stiklins miltų
  • 1 žiupsnelis vanilės (vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto)
  • Aukščiausios rūšies aviečių džemo (bet tinka ir kito skonio džemas)
Kaip gaminti:
  1. Sumaišome sviestą su cukraus pudra iki purumo. Galime pasitelkti mikserį į pagalbą.

  2. Tada dedame žiupsnelį vanilės ir išmaišome.

  3. Dedame miltus ir minkome tešlą. Jeigu tešla gaunasi labai skysta, dedame į šaldytuvą kol šiek tiek sukietės.

  4. Kočiojame tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki norimo plonumo. Kuo ploniau - tuo skanesni bus sausaniai, tik turėkite omenyje, jog tešla yra labai trapi.

  5. Pjauname sausainių formeles. Pusė turimų sausainių viduryje pjauname mažesnę formelę ir išimame. Tešlos likučius neišmeskite ir formuokite kitus sausainius.

  6. Kepame įkaitintoje 180C laipsnių orkaitėje kol apskrus (apie 5 minutes). 

  7. Kai iškeps sausainiai, palaukiame šiek tiek kol jie atvės. Po to ant pilnavidurių sausanių tepame aviečių džemą ir uždengiame tuščiaviduriu sausainiu.

Skanaujame!