Prabangūs blynai
Paruošimo laikas
10 mins
Gaminimo laikas
20 mins
Iš viso laiko
30 mins
 

Patys pačiausi blynai: storiausi, minkščiausi, skaniausi...

Porcijos: 2 žmonėms
Sudėtis:
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 3-4 šaukštai Cukrus
  • 1 šaukštelis Vanilė
  • 1 žiupsnelis Druska
  • 2 šaukštai Aliejus
  • 2-4 šaukštai Pienas
  • 3 šaukštai Kepinių miltai Tai yra mišinys: 1 stiklinė miltų ir 1 didelis šauktas kukuruzų krakmolo
  • 1 šlakelis Aliejus kepimui
  • 1 Kepimo popierius
Kaip gaminti:
  1. Pirmiausia reikia paruošti formas kepimui: atkirpti kepimo popieriaus ir du kartus sulenkti, jog gautūme maždaug 2 cm juostelę. Vieną galą įkišame į kitą ir gausime žiedus. Jums reikės pasiruošti apie 9 tokius žiedus.

Ruošiame tešlą:
  1. Atskirti baltymus nuo trynių. 

  2. Trynius išplakti su puse turimo cukraus ir visa vanile iki purumo ir šviesios spalvos. 

  3. Persijoti miltų mišini į išplaktus trynius ir sumaišyti. Turetu gautis labai tiršta masė. 

  4. Supilti aliejų ir išmaišyti. 

  5. Tada pilti ir maišyti pieną po truputį, kol gausis vis dar tampri, bet jau truputi tekanti masė nuo plakimo šluotelės.


  6. Atskirame inde išplakti baltymus po truputi beriant likusį cukrų iki tol, kol pradės formuotis morenginiai rageliai. 

  7. Pusę baltymų masės įdėti į mišinį su miltais. Atsargiai išmaisyti. Gautą masę sumaišyti su likusia baltymų mase.

Kepimas:
  1. Patepti aliejumi keptuvę, uždengti dangčiu ir įkaitinti ant silniausios ugnies. Kepti reikia su dangčiu. Pirmą blyną rekomenduojama kepti be formos, kad pajusti kaip kepasi ir kiek reikia laiko.


  2. Dėti formas į keptuvę ir jas pripildyti maždaug iki 75% (kadangi masė pakils iki viršaus). Kepti maždaug 2-4 minutes kiekvieną pusę ant silpnos ugnies ir uždengti dangčiu. Prieš verčiant blyną, uždėti truputi masės,kad būtų dar storesnis. Iškepus, atsargiai nuimti kepimo formą.

  3. Patariame gardinti pačia skaniausia aviečių uogiene su aviečių arba šermukšnių sirupu. Taip pat labai tinka aviečių džemas.