Mieliniai blynai

Mieliniai blynai mums visuomet sukelia nostalgiškus jausmus. Jie mums kvepia vaikyste, išdaigomis ir nerūpestingumu. Artėjant užgavėnėms norime pasidalinti su jumis pačiu pačiausiu mielinių blynų receptu.

Mieliniai blynai
Paruošimo laikas
45 mins
Gaminimo laikas
15 mins
Iš viso laiko
1 hr
 


Porcijos: 4 žmonėms
Sudėtis:
  • 8-9 g sausų mielių
  • 3 šaukštai cukraus
  • 500 ml pieno šilto
  • 2 vnt Kiaušinių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Miltų kad tešla būtų grietinės tirštumo
Kaip gaminti:
  1. Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi

  2. Įberti sausas mieles ir palaikyti šiltoje vietoje apie 10 min

  3. Atskirame inde išplakti kiaušinius ir supilti į masę

  4. Įberti žiupsnelį druskos

  5. Berti miltus iki tol, kol masė taps grietinės tirštumo.

  6. Uždengti dubenį su rankšluoščiu ar plėvele ir palaikyti tešlą, kol ji pakils, padvigubės.

  7. Kepti ant įkaitinto aliejaus dedant po šaukštą paruoštos tešlos (prieš kepant nepermaišykite tešlos). 

  8. Iškepusius blynus dėti ant virtuvinio popieriaus, kad sugertų aliejaus perteklių.

  9. Skaniausia valgyti gardinant obuolienė su šilauogėmis arba aviečių uogiene.

Skanaus!

Su meile,

Sodo Turtai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas